Jumaat, 20 Januari 2012

wordless friday.

bersama Assistant Class Rep. Faten Hamamah. 

Classmates. LW1H <3

Rabu, 18 Januari 2012

reminiscing

well. siapa je yang tak suka Siti Nurhaliza kan. i still remembered watching this video with my family somewhere in the midst of 1996.

haha masa ni memang habis meletup ah siti. datang dari kampung. memang dara impian setiap teruna. jum layan video klip nostalgia siti jum!


pertama kali dia perform terus menang juara lagu
bagi abang dandan lagu nie sangat epic!
tadi baru buka ingatkan dah tak lancar.
perghhhh tak weihhh tetiba mulut bergerak dengan automatik
i still remember this song ok!

"aku bertanya sendiri, apakah akan terjadi? apakah kita akan teruskan di dalam arus percintaan? perlukah kita untuk berkorban? demi pertahankan KEBAHAGIAN?"

haaaaaaaa begitukan. siap mempersoalkan
"perlukah kita berkorang demi mempertahankan KEBAHAGIAAN?"

memang mendalam. tapi yang paling epic pada 4.15
Bang Nuar (ANUAR ZAIN)
berlakon kena gari dalam jerat percintaan dengan Siti

(Y)

akhirnya....

akhirnya....
tamat juga peperiksaan akhir tahun semester pertama.
phew penat nak mati. for the last few weeks my waktu tidur dah ruined nak mampus.
and the exam was so so. even though i didn't expect for such question to pop up!

ok so boys and girls hari ini abang dan or kak dan nak buat review pasal subjek yang kak dan ambil masa semester pertama di Shah Alam. walaupun baru semester pertama but abang dadan boleh foresee what would happen for the next next and next semester.

such a tiring year for me. think this semester i can do more in every subject but too bad. HARAPAN TINGGAL HARAPAN.

walaupun i scored quite good for course mark unfortunately i dont think ianya membantu langsung. (any reasonable man will think like this, if you're in my shoes) apa yang penting masa final. if you flunk your final paper tak ada gunanya kau ada carry mark realiti sebenarnya kau punya kertas final masih gagal. macam jdbsifcwifbbkjsdcbisjaqc tapi itulah realiti sebenar.

ok mari kita mulakan review subjek sekarang.

MLS1 (MALAYSIAN LEGAL SYSTEM 1)

objektif utama kelas nie nak bagi tahu macam mana administration of law and enforcement of law dekat malaysia nie berkembang, walaupun agak pening tapi best. at least kita dapat tahu macam mana legal system bagi orang dulu dulu. and why most of law nowadays datangnya dari England. pasal court. pasal macam-macamlah yang berkaitan dengan kita punya legal system. :)

LAW OF TORT 1

Abang dandan suka juga subjek nie. walaupun soalan final dia macam bdsjbfiqusbkiasbdias at least kita tahu ada juga law yang pelik ya. like korang pernah dengar tak pasal POST TRAUMATIC STRESS DISORDER or NEGLIGENT MISSTATEMENT? haaaaa kat sini dia ajar element-element and what authority of case yang kita boleh  for sue that person. using the reference case kan. macam CAPARO. HEDLEY BYRNE. BOLAM and many more.

LAW OF CONTRACT 1

ok to be frank abang dandan tak tahu apa yang abang dandan belajar sepanjang satu sem. tapi syukur alhamdulillah masa final everything went well. and i thank god for that. before entered the examination hall abang dandan sempat call mak. syukur mungkin doa mak makbul. heeeee. harap lulus. subjek nie pasal contract la. apa yang boleh apa yang tak boleh. apa yang buat contrat tue void. boleh bawa contracts act. itu yang best. just kena tahu nak apply celah mana. kena well argument dan disokong oleh decided case yang berkaitan dengan benda dibincangkan.

CONSTITUTIONAL LAW 1

subjek ini sedikit mencabar keimanan. kena banyak baca case review. lagi sekali federal constitution boleh di bawa. so just kena tahu nak apply. case pun kena tahu. dalam subjek nie nanti kenalah term term yang pelik macam "bona fide" "mala fide" "pith and substances" and macam macam lagi.

FRENCH LANGUAGE 1

ahaha subjek nie kena berlakon ohhh dia punya final project. agak kelakar bila aku sendiri kena berlakon jadi chef marco cakap french dengan lidah terbelit-belit plus jadi bapak yang ada anak nama Elise. HAHA

BEL 426

Tak tahu nak kata apa pasal subjek nie. pasal critical thinking. tapi level tinggi sikit dari asasi. nak masa nak jawab dia macam nak dapatkan BEN10! susah. aaaaaaa menangis.

overall final exam sangat susah, and hampir. bukan hampir kesemua paper buat abang dandan menangis. naik je kereta diam seribu bahasa. harap semuanya ok.

doakan abang dandan berjaya lepas semua paper. AMIN.

masa cuti nielah nak pray hard. hope semuanya akan ok! sungguh takut gila sekarang.
apa-apa pun selamat bercuti semua pelajar UiTM!

END OF SEMESTER 1! 5 SEMESTER MORE TO GO!