Selasa, 29 Jun 2010

saya hanya tag orang pada gambar saya bila saya merasa perlu sahaja.
saya tak suka main tag tag orang
sebab saya tahu nanti notifications mereka akan menyakitkan mata...

pandangan.

saya akan berada dalam alam "keseorangan" selama mana yang saya mahukan.
saya adalah saya dan saya tak bisa menjadi orang lain
selesa menjadi diri sendiri bermakna saya sudaj menjumpai siapa diri saya yang sebenarnya.
mungkin kehidupan saya agak menyedihkan. tetapi apakan daya, jika begini suratan takdir. apakan daya saya hanya mampu menerima dengan tangan terbuka.

setiap manusia ada pengakhiran mereka yang tersendiri.
kita hanya mampu berdoa agar hidup ini akan senantiasa diberkati oleh-NYA.

amin.

=)

Isnin, 28 Jun 2010

selamat sejahtera.

selamat sejahtera semua. modal perbincangan kita pada hari ini adalah untuk menceritakan serta merungkai semua masalah yang berlaku dalam lingkungan diri saya pada ketika ini.
saya sebagai seorang insan yang sejahtera pada fizikal ingin menceritakan serba sedikit tentang kejadian yang mampu membuatkan anda terbuai seketika.

saya hanya mampu megetap bibir bila diacuhkan dengan soalan yang sebegitu rupa.
kontroversi seperti ini hanya mampu dibataskan berdasarkan ke-relevan sesuatu soalan tersebut? seterusnya, ianya juga boleh dihakimi melalui kebatasan bahasa yang digunakan dalam nada dan cara soalan tersebut diajukan.

soalan yang saya anggap kontroversi berbunyi begini?
"kenapa kau dah semakin kurus sekarang?"
*muka yang saya tahu paling menjengkelkan yang tak dapat saya gambarkan*

justeru saya akan membalas dengan jawapan
"gemuk ke kurus aku bukannya kena tangkap polis? kenapa kau nak buat laporan pasal kes kehilangan lemak. dan rasuah dalam pertambahan lemak aku?"
*dengan muka yang penuh konfiden*

oleh itu, selamat sejahtera saya ucapkan kepada anda dan anda semua.
SELAMAT SEJAHTERA.

zaman silam.

dulu masa zaman sekolah aku dengan faridil selalu bahan cikgu matematik kami
cikgu rosmawati.
kerana beliau begitu matematik sampai numbor kosong yang kebiasaanya disebut sebagai "kosong" oleh orang-orang kebanyakkan. tetapi cikgu rosmawati menyebut "sifar"

kalau awak buat lagi cara macam ini saya bagi "sifar"!

diikuti dengan hilai tawa aku dan faridil

tapi semua itu zaman silam
semuanya dah berlalu
kini semua sudah berubah

faridil didalam kos farmasi beliau
azmi juga dengan kos farmasi beliau
amir pulak dengan kos automotif beliau

dang aku betul-betul rindu zaman sekolah!

cis. celaka betul. boredom and kisah silam strikes me again!!!!!!

Sabtu, 26 Jun 2010

rahsia

bila orang tanya nama kau
jangan bagitahu nama yang sebenar
kau bagi nama yang glamer

bila orang tanya nama aku
sebagai contoh dialog

"siapa nama kau?"

aku akan jawab

"johnson. sooner it gonna be sir johnson because im getting old!"

fuck.i wish everyday is saturday dan cuti sem fall every third week of the month.

and i wish, im wearing XS shirt by the end of this semester
i wish so
i wish so

owh god please make my dream turned to reality
so i can buy any shirt i want
those print tee really make me wanna cry real hard


kak ijah
"adik akak ada jumpa banyak tshirt cantik dekat sini!

aku
"kenapa tak beli satu untuk adik."

kak ijah
"tak da saiz. kau nak juga ke? alah tak payahlah, karang akak kau sarung terus tetas!"

=.='


Isnin, 21 Jun 2010

the dimension

kembali merenung masa depan
norma kehidupan tetap sama
jadual harian masih berulang dengan benda yang sama
aku perlukan pemangkin untuk semester ini
aku perlukan sesuatu dari kau
tapi aku tahu, tiada harapan dalam semua perkara yang aku lakukan

gambar kotor semakin banyak
dan aku semakin kotor
kawan-kawan pun semakin ramai

terima kasih diucapkan kepada

fazz.hanisah.hafiz.syafiq affandy hasan.shazlida shafee

terima kasih. sekurang-kurangnya saya masih punya kawan-kawan si pengarang jantung

tak lupa pada rakan -rakan lain
thank you for making my life great!!!!!!!!!!!!!


im gonna be somebody.
saya selalu ingat akan keluarga saya disini
tak tahu mengapa....tapi malam ini saya rasa seperti saya mendapat nur.

thank you ALLAH for the NUR.
now my life is back on the right track

amin.

Sabtu, 19 Jun 2010

even you're gone.

"abah hari ini adik nak makan nasi ayam. by hook or by crook saya nak makan nasi ayam juga!"
"ah, ekau tue dah gomok. buat apa nak makan benda berkhasiat je!"

*menarik muka masam*

"adik mai makan nasi ayam abah dah beli nasi double ayam pun double!!!"


kenangan.
emak selalu melarang aku makan banyak. tapi abah tak. walaupun abah cakap tak mahu belikan untuk aku nasi ayam. tapi malam itu aku tetap juga dapat makan nasi ayam.
dulu abah selalu kacau aku dan emak menonton drama yang meruntun jiwa. sedang sedap aku layan feel dengan emak tengok drama.......abah balik terus tukar WWE. walaupun sukar untuk diterima. tapi kami berdua redha. since abah akan pulang awal jika ada siaran WWE
aku rasa senang melihat abah berada dalam rumah.


abah suka tengok filem tamil.
walaupun tiada sari kata, abah mesti akan paham juga. kadangkala kami sekeluarga tertarik sama untuk menonton cerita tamil tersebut.
abah buat cerita tamil yang penuh dengan helah bodoh menjadi sangat fun
tidak kering gusi kami buatnya


kadangkala mak bermasam muka dengan abah
selalunya fasal abah pulang lewat dari melepak dekat kedai kopi
kalau abah day off, untuk pujuk mak semula abah selalu bawa kami naik persona ke GIANT supermarket
lepas itu mak dan abah mesti akan jadi normal semula. dalam perjalanan dipenuhi dengan cerita-cerita. aku tak tahu pasal apa. tapi sebab itu sahaja yang dibincangkan, aku pun menjadi tahu tentang cerita tersebut.


bila balik kampung
abah mesti singgah seven eleven
sebab apa?
sebab aku nak minum slurpee
aku rasa bahagia bila dapat slurpeee

walaupun kadangkala kami kurang kesefahaman dengan abah
tapi abah memang seorang abah yang paling terbaik dalam dunia ini
dia akan cuba sedaya upaya untuk mengembirakan emak. aku. abang dan kakak.
pemergian abah dalam hidup kami memang memberi tamparan yang paling besar dalam hidup aku
pertama kali aku kehilangan seorang insan yang aku panggil abah selama 17TAHUN aku hidup dalam dunia yang fana ini
abah pergi. dia tinggalkan kami legasi kehidupan yang tak pernah aku rasa selama ini
kasih sayang beliau terhadap anak-anaknya yang agung membuatkan aku termenung seketika tentang jasa aku sebagai seorang anak
abah dan mak memberikan kehidupan. walaupun tidak semewah mana. tapi serius aku rasa senang hidup sebegini.
aku menangis bila terkenangkan semula kehidupan aku bersama abah.
tapi apakan daya, walaupun pahit untuk ditelan, inilah kehidupan kita bertemu dan berpisah
tetapi



KASIH SAYANG AKU KEPADA ABAH AKAN KEKAL ABADI

akan ku pegang pepatah ini selama-lamanya
"walaupun bagaimanapun dia masih ayah aku!"

abah terima kasih. emak terima kasih. kak ijah terima kasih. kak siti terima kasih. bang isham terima kasih.

adik sayang abah selamanya. =)


abah selalu dalam hati kami, walaupun dimana puncak dunia kami berada. jangan risau janji yang adik bisikkan itu akan adik capaikan juga. Al-Fatihah



Isnin, 14 Jun 2010

terima kasih

mak and kak siti thank you for the E63.
not to forget


IZZATI ROSLI for the nice tshirt from sabah

*pengsan*

Sabtu, 12 Jun 2010

tak suka.

i yawn'ed a lot today
and facebook less
awesome!!!!!

*pengsan*

Jumaat, 11 Jun 2010

debat

sangat meletihkan
walaupun hanya otot pipi dan mungkin juga biceps yang digunakan
serius, berdebat sungguh memenatkan
otak penat memerah benda-benda humor yang ingin diperdagangkan
otak penat mencari bagaimana mahu memanipulasi fakta dari setiap pihak yang dibentangkan
otak penat mencari. bahagian mana yang ingin dibahankan.

apa-apa pun saya berasa seronok berdebat.
pengalaman itu yang berharga.
ilmu yang saya dapat itu berharga.
skil dan cara tackle.

*pengsan*

Khamis, 10 Jun 2010

prinsip saya

bila marah memang macam benda keluar dari mulut
tapi untuk menyembuhkan hati memang ambil masa
jangan risau

prinsip saya
*new semester, new book*

tapi tidak tahu pula dengan anda sekalian.
lelap mata. renungkan masa depan.
=)

Isnin, 7 Jun 2010

perkara yang ingin saya lakukan hari ini.

pertama.
hari ini saya sangat gembira. kali pertama tiba di kedah saya berjaya mengerjakan SOLAT SUBUH, saya bangun dengan sendirinya.


1. pergi kelas sorang-sorang. mandi pada pukul 10pagi. dan pergi ke kelas pada pukul 11pagi.
2. daftar kilej, masuk ke kelas dengan muka yang selamba.
3. dengan lecture, tido jika megantuk. *pengsan*
4. balik bilik. *pengsan*

sekian

i love...

i love my ipod
whenever i sad

my ipod will always be the one, yang duduk dan mengembirakan hati saya
ipod is my bestfriend *cried real hard*
ipod is my lover *cried more louder*
ipod is my first love and the last *cried cried and cried tanpa henti*

bila saya rasa nak buat benda jujur
saya akan turned out to my ipod
i will never let myself buat statement macam bangang lagi
thats it
masa untuk bemesra dengan ipod.


=)))

bye.

*people might say!
"owh man, you sick!"

*me
"do i care? whatever-lah you PEOPLE"

serius.

kisah semalam dan hari ini, benar-benar membuatkan aku insaf.
baiklah hamdan, ini adalah kali pertama dan kali terakhir saya berlaku jujur pada hati
selepas ini tidak mungkin lagi
mungkin iya. tapi selepas seratus kali berfikir. boleh juga jadi berjuta-juta kali baru saya akan tanya.
saya tak mungkin melakukan tersebut sebanyak beberapa kali yang mungkin dalam hidup saya.\
kini saya sudah trauma.

ok kembali mendengar lagu rossa
*pengsan*



kali pertama dan terakhir untuk dekad ini
penyesalan yang sangat super.
jangan buat perkara bodoh tanpa berfikiran panjang lagi hamdan.
sekian.

FOR THE REST OF MY LIFE.

can you see me cry?
can you see me burst into tears?
can you see me runaway whenever i bumped into you?
have i ever said the "F" words infront of you?
and have you ever noticed, im doing my bunkface when speaking to you?

for god sake
not im not frustated
*maybe a bit*
but thats life aite
all i gotta do now is move on
i know i should not wasting my time waiting for you
my heart speaks louder than my heart
i quickly jumped into conclusion
but the best is yet to come
now i try to reheal my heart
i will stand by my own
i hide from my shadows and yes i will awake from this sorrow
sooner or later
everything gonna fine



*insya-Allah*




*thanks to maher zain for the lovely voice of yours*



Ahad, 6 Jun 2010

kenduri kawen ku aisyah





thanks ixus for being a very good friend of mine
thanks friends for making my life great
thanks god, for giving me this life
thanks to destiny, who destine me to be like this
thanks to everyone.


another reasons why i love my life very much
another wise way to said that


*aku harap esok masih ada untuk melihat dunia yang indah ini...*
*jika aku mati, biarkan aku pergi dengan seribu kemaafan...........*
*jika aku masih hidup, biarkan aku mencuba segala yang ada......*


jujur. jujurlah pada diri anda hamdan. jangan lari dari realiti. bersedialah menghadapi realiti. jangan bersedih wahai teman. kerana kau tahu kami masih ada jika kau jauh dari orang yang tersayang.


smile.

super

saya harap hati ini akan bertahan
saya harap hati ini akan menari
saya harap hati ini akan bernyanyi
saya harap hati ini akan berpuisi


*semua itu harapan palsu, saya harus memulakan langkah yang jauh dan baru sekarang. tetapi anda masih berada dalam harapan saya, anda masih berada di benak saya. wahai hati! bertahanlah dikau disana.*


-senyumlah selalu, walaupun hati anda pedih untuk menelan segala yang pasti-

Sabtu, 5 Jun 2010

jangan

tak kisah lama ke tak
tak kisah kecewa atau tak
tak kisah pergi dan datang semula ke tak
yang penting
saya akan pastikan
dalam setiap suku dan inci hati ini masih ada ruang untuk awak
jangan risau akan keadaan saya
saya berani mengambil risiko dan saya harus berani menanggung balasannya.


i LOVE you so much

*bunyi macam terdesak gila bukan? tapi nak buat macam mana. ketulusan hati itu yang penting.*

jangan risau
ujian datang dan pergi
tapi jika itu yang telah ditetapkan oleh takdir
saya terima dengan hati terbuka



because your love is my DRUG.


credited again

alamak saya tertinggal gigi besi dalam ucapan terima kasih tadi
tak lupa kepada shazlida sebab belanja saya makan makbul! dan minum air cendol!
=)
nak tengok macam mana rupa shazlida. kejap?


scroll down
scroll down
scroll down


juling manja.

*manja tak saya? muah untuk kak mimie*

jauhkan diri anda,

higher security alert!!!!!!!!!!!!

if you found him. please stay away
sebab dia memberbahaya
dan sangat keluscahan.

and he's pervert!!!!!!


and he is very dangerous tooooooooo!!!!!!
toddles.

terima kasih

wohaaaaaaaaaaaa
saya baru balik dari bercuti
dan saya dalam proses menerima realiti
dimana
"anda bukan berada dirumah jadi sila jimatkan duit dan makan sedikit",


dan buka sahaja semester baru saya sangat terharu dengan sambutan rakan-rakan lain
terima kasih kepada azleena dan azleena's

tak lupa juga kepada si tembam sayA nurhanisah othman. unfortunately, kak bam kita tadak nurhanisah's la. tak pa ok! nanti datanglah dia.

sangat terharu dengan ole-ole yang kamu berdua belikan. aku mintak main-main sahajalah
apa-apa pun jutaan terima kasih kepada anda.
i HEART both of you guys.
not to forget!!!!!!!!

RAKAN-RAKAN YANG LAIN

bak kata bibik kita iaitu cik pengkid shazlida mohd shafee
"the best part of my life, is my friends",

thanks a lot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GUYSSSSSSSSS


and this is the present.
ignore buku cecelia ahern itu
mesej itu untuk kak mimie kita
*pengsan*

Jumaat, 4 Jun 2010

she is my morphie.

hello nama saya kinana
saya anak buah kepada pak cu dan saya
saya comel bukan?
begitu juga dengan pak cu dan saya
beruntung kepada sesiapa yang dapat pak cu dan saya
saya sayang pak cu dan saya

yang benar
kinana.


inilah saya. pose terbaik dari saya untuk pak cu dan





p/s=saya rindu akan kinana. dan lain-lain oh cuti sem cepatlah kau hadir!!!!!!!! dang

walaupun dah lama.

walaupun kakak saya bagi guna tanpa sebarang kata putus
tapi saya memang sayang kamera saya!!!!!!!!!!!!
ixus i HEART you!!!!!!!







saya juga menyayangi JVC everio saya
banyak gila cover saya dah buat menggunakan JVC ini
i just cant stop loving you JVC everio
AND THANKS TO MY SISTER SEBAB HADIAHKAN KEPADA SAYA THIS GADGET.
MELELEH AIR LIUR AKU KAK TENGOK ORANG PAKAI
AKHIRNYA DAPAT JUGA.


harap-harap tahun ini dapat kumpul duit dan dslr.
saya nak pen design dari OLYMPUS.
NAK KUMPUL DUIT. NAK KUMPUL DUIT.


PEN DESIGN DARI OLMYPUS. MUNGKIN SATU HARI NANTI SAYA AKAN MEMILIKI ANDA.

SAYA MAHUKAN EP-1


cepatlah habis belajar. dapat kerja. dapat gaji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
boleh kahwin. bahahaha

loser blogger.

ok hari ini saya mahu bercerita tentang loser.
dulu saya pernah mengakui diri saya sebagai loser.
dan ia!!!!!! kini saya masih mengaku diri saya sebagai loser juga. kisah pula andakan?

semalam, saya baru sahaja bertanya satu soalan kontroversi kepada kak mimie tersayang,
walaupun jawapannya sangat cukup untuk membuatkan diri ini berasa sangat celaka. tetapi saya rasa, bolehlah dari tidak ada apa-apa kata putus yang boleh buat ini bahagia, dan terasa agak loser di situ. tapi tidak apalah. mungkin memakan masa yang lama. dan serius fuck!!!!!!!!!!!

KAKAK MIMIE SAYA SAYANG ANDA. MUAH MUAH MUAH MUAH

bak kata si cheryl cole.

"we gotta fight for this LOVE"

Rabu, 2 Jun 2010

dont call my name.

i wish my HEART is round

biasalahkan

jika tidak mahu rasa macam celaka lain kali jangan berani bertanya


*sigh*


dan kini aku rasa celaka
bangsat betul diriku ini

*faint*