Selasa, 31 Mei 2011

inspiring

aku suka lady gaga like this BIG!!!!
walaupun banyak lagu dia berunsur FREEMANSON.
tapi aku amik semuanya atas dasar hiburan, aku suka takat suka bukan sampai fanatik
dengan kadangkala. waktu bosan aku dengarlah.

tapi aku paling suka fesyen gaga.
ianya sangat inspiring. sehinggakan aku terbeli spek mata ini sebab gaga once quoted
"unique is fashion"
yeah heres the pic.




so SAY WHAT?

GOODNIGHT.


cuti enam bulan

hey guys! apa khabar sihat? sihatkan
seperti yang anda sedia tahu saya sedang bercuti selama enam bulan, ya saya capskannya ENAM BULAN.
pada awalnya saya berasa sangat, oh melertznya cuti enam bulan. but after a month aku dah rasa macam

why KPTM anugerah us with this long term holidays. this is no jokes, apa yang aku rasa macam heaven tidak heaven lagi, malahan aku lebih menganggap sebagai the most annoying part of being student is. LONG TERM HOLIDAYS JUST LIKE THIS ONE. efff

ok cukup. dengan luahan hati cuti lama. memang cuti kali ini adalah cuti paling lama dalam sejarah sistem pendidikan negara. jika al-azhar dikejutkan dengan cuti selama setahun oleh kekecohan politik yang ditimbulkan oleh rakyat sendiri, tetapi aku tertanya mengapa Malaysia juga melakukan perkara yang sama? nak cakap kat jalan ada orang menjerit nama PM suruh berundur tak juga, memang tak masuk akal. aku boleh menjalar aman damai depan laptop sambil google perkara yang aku mahu google, MELERTZ bukan? hihi. -______-

nak buat macam mana. dah KPTM kurniakan kami dengan cuti enam bulan terima jelah labu.
bak kata kawan aku. 'KELAS KAU MARIA!'

memang cuti kali ini agak kelas, aku menghabiskan masa dengan menjalar. kadangkala aku upload gambar baju dekat fb page The Merci Store.

kalau bosan, aku main tweet dekat tweetdeck guna tweetdeck for google chrome yang memang sangat winrar, laju nak mampus, macam aku baru install ubersoc dalam handphone dulu. memang melertz abis ah, kalah twitter for blackberry yang comel pada simbol. tapi bila servis macam haram j. dalam sejam orang mention nama aku baru dia keluar noti

oh ya sebelum aku merepek lebih panjang, sebenarnya pada cuti ini aku ada buka kedai online blogshop dengan 3 lagi kawan aku. kalau nak usha bolehlah buka dekat facebook The Merci Store. kalau nak blog pula follow ah dekat themercistore.blogspot.com.

heh. aku pun ada twitter. pada masa ini dah 3 kali aku tukar nama twitter
nama twitter yang original; @hamdannnazri
nama twitter kedua: @hamdanofficial
nama twitter sekarang: @realhamdy

hihi. semua nama aku celebrity sangat. malas je nak cakap, sebab i know who i am

"i am one and exclusive!"

haha sesiapa yang nak follow bolehlah klik link di bawah and request FOLLOW button. dulu aku tak protect tweet. but tetiba aku harus protected my tweets page dari anasir luar yang mungkin boleh merosakkan nama saya sebagai celebrity. kah kah kah

my twitter

semoga kehidupan anda terus ceria!


Isnin, 30 Mei 2011

peace.

selamat bernikah pada semua. selamat bercuti pada semua pelajar pelajar sekolah.

cuti enam bulan bukan untuk di sia-siakan. nampaknya aku macam menyia-yiakan cuti enam bulan dengan menjalar. sekali sekala keluar bersama kengkawan, aku hanya mewah pada cukup bulan, sumbang ikhlas akak abang. alhamdulillah.

oh ya kehidupan semakin kurang memberangsangkan. nilai twettan aku sudah mencecah 5570.
banyak bukan? semenjak dikurniakan dengan blackberry oleh kakak tercinta, twitter seperti diara hidup. eh silap bukan diari. tempat untuk aku melemparkan pandangan. kadangkala memaki manusia tanpa me-mention nama mereka dan meletakkan simbol hashtag! seperti ini

#ehterasake

seronok! tapi lama kelamaan ada rasa macam annoyed jugalah. nak nak bila baca tweetan orang yang agak poyos. haaa cepat je aku golek track ball tekan butang unfollow. habis cerita.

oh keputusan kemasukkan ke UiTM ambilan september belum keluar.
begitu juga dengan keputusan MUET. oh myyyy! berdebarnya rasa hati
nak runtuh dah rasanya dada, sebab berdebar sangat.
kalau boleh nak juga buat BLS. kalau tak dapat, apa apa pun boleh asalkan aku dapat ijazah. hihi *gelak comel*

sebenarnya sampai la nieh aku tak percaya yang aku tak usah repeat paper law3. *clap*
yelah serius masa buat law3 ritu macam tahi apa yang aku tulis.
apa apa pun syukur alhamdulillah.

p/s:baru balik dari kelantan. sepupu aku yang bercinta selama lapan tahun dengan teman hati akhirnya kahwin juga, tahniah! ok serius aku rasa nak muntah naik kereta ke kelantan! sesiapa yang dapat calon isteri/suami dari kelantan bersedialah mental dan fizikal untuk memandu ke kelantan! aku pening kepala duduk lelama. ikut gua musang gerik kuala terengganu? ah semuanya sama. sekurang-kurangnya enam jam masa sehari kau dihabiskan dalam kereta. aaaaaa.

selamat bercuti. gambar ke indon sampai sekarang tak upload lagi. aaa malaslah nak upload. sebab sekarang aku rasa semuanya macam shit. ok sambung tweet balik. bye. PEACE!

Ahad, 8 Mei 2011

:(

sesuatu yang buruk sedang berlaku. aku harap kita semua tabah menghadapinya.
sayang korang semua, bye. kinda miss you guys. but imma cool!

*blow nails*

"kita manusia kita tidak boleh lari dari apa-apa jua perasaan. perasaan itu sukar untuk didefinisi. tapi satu kau harus ingat EMPATI adalah lebih penting dari SIMPATI. aku EMPATI. kerana aku pernah berada di tempat engkau sekarang. BE STRONG. :')"

Selasa, 3 Mei 2011

meaning

aku bagus! kau siapa? kau ada?


this is so Blair Waldorf.