Sabtu, 31 Julai 2010

kejadian hari ini:mimpi

dulu saya pernah bermimpi yang sedang dalam perjalanan menjemput awak pulang dari kerja.
dulu saya pernah bermimpi yang saya dan awak duduk bersama sambil camwhore gambar yang saya anggap amat naif
saya bermimpi kita minum dan melepak bersamap-sama selepas tamatnya kelas.
saya pernah bermimpi kita keluar jalan sama-sama sambil barang awak dan saya suka
dulu saya pernah bermimpi yang saya kumpul duit untuk belikan awak coklat dan topap telefon semata-mata nak mendengar suara awak dihujung talian.
dulu saya pernah bermimpi yang setiap kali saya terpandang kasut., baju, dress lawa dimana-mana kedai yang saya jumpa. saya akan mengambarkan awak didalam pakaian tersebut' cantik. buat hati saya bertambah terpikat

tapi sayang.....

tetapi itu semua mimpi
hanya satu yang saya tahu
yang saya sememangnya tidak boleh bermimpi untuk memiliki diri awak
saya tahu, siapa awak. dan saya kenal siapa saya.
tapi satu saya pinta, lepas ini kalau sedih jangan cari saya lagi
saya bukan batu loncatan bagi awak
awak bagi harapan. awak tinggalkan saya tergantung
saya tak rasa adalah begitu crucial untuk menyimpan awak
dengan ini saya ingin menyatakan

"saya menyesal sebab hati ini jatuh hati pada awak"

sekian

p/s:tiap kali kita titipkan, saya tidak mahu melukan hati sesiapa. tetapi secara tidak langsung sebenarnya anda sedang melukan hati mana-mana manusia.

jangan cepat terasa
ini semua adalah
INNUENDOS DARI SAYA SENDIRI

sekian

Khamis, 29 Julai 2010

kejadian hari ini:parti basah!

"aku sentap dengan kau! like serious for real ma cheesezels."
aku terkebil-kebil mendengar luahan kecil hari hanisah. hatiku mendengus kecik *sigh*
pelik mengapa semua ini berlaku dengan tiba-tiba? secara tiba-tiba hanisah sentap dengan aku. secara tiba-tiba "hubungan cinta" seorang kawan dilanda pelbagai masalah. sumber memberitahu yang mereka sedang "taking spaces" tapi bila aku perhatikan semula, telefon bimbit tidak lekang ditangan. tak habis balasan dan bingkisan cinta dihantar. arghhhhhhhhhhh. jerit kecil hatiku. apakah yang sedang berlaku sekarang? apakah ini semua konflik dalam persahabatan...ataupun sesuatu benda yang dibuat secara tiba-tiba atau bersebab. itu tidak dapat aku pastikan. semua yang berlaku persis pseudo weirdo!
aku kebingungan..
aku termenung sendirian. petang ini test law akan berlangsung.
apa akan terjadi. jika semua ini bukanlah sesuatu perkara yang bukan dibuat-buat tetapi sesuatu konflik yang sedang melanda dalam setiap dunia persahabatan. ada pasang surut. ada masa kita baik. ada masa kita renggang...
aku bingung
aku menatap tajam kepada nota-nota putih yang masih suci
tiada lagi colek contengan
yang ada hanyalah baris-baris kata jurisdiction yang layak aku panggil sebagai sweet lullaby.

malam ini adalah malam yang sangat aneh
mata aku merasa amat berat. aku katup mata. argh celaka bila nak lelap nieh.
sedang sibuk aku termenung untuk mendapatkan feel untuk tidur. tiba-tiba telefon berbunyi
amat pelik suara yang sedang kedengaran di hujung talian.
ayu suaranya. aku terkaku.
"err....mengapa?"
"jum pergi makan...."
"mengantuk"balasku bersahaja.
"dah ah sudahlah kau...." tut tut tut
talian diputuskan
aku rasa bersalah.
dengan pantas aku menaip

"baiklah, janganlah sentap aku ikut"
*butang hijau ditekan....*

perjalanan dimulakan dengan kami bertiga berjemaah solat isyak di masjid.
sejam sudah berlalu. kini kami sedang melepak seperti kutu rayau di pos pengawal
tidak lama kemudian datanglah para-para sahabat yang ditunggu
kelihatan agak ramai.
aku bertanya pada diri sendiri
*apakah yang sedang berlaku....*
ah itu semua bukan persoalan aku lagi
secara mengedik aku meminta telefon canggih izzat dan bermain gps
gedik tak. duduk dalam uitm kedah ja, jalan-jalan dalam uitm kedah pun nak pakai gps
yelah takut tersesat, karang tak pasal-pasal aku masuk mahsuri. =.='

keadaan di FC sangat misteri
mengapa perlu ada kami di sini. sebentar lagi jam menunjukkan jam sepuluh
dan saya tidak rasa, kawan-kawan seperjuangan masih ingin membela perut mereka.
tangan aku dan ijat ditarik. kami dibawa membelah aruus kegelapan malam

FUCK! apa nieh. adakah kami sedang diperdagangkan? adakah aku dan ijat sedang diculik untuk dibawa masuk ke masria dan mahsuri bagi menjadi barang hiasan bagi gadis-gadis disana. air mata menitik laju...sesungguhnya aku masih belum bersedia untuk mendapat semua ini....

langkah kami semakin laju
*tap
*tap

terlihat beberapa orang gadis dengan kecohnya kehulu kehilir
tubuh badan mereka dapat ku kenal pasti
hai, bukankah mereka semua sedang bergembira di pulau pinang

dengan penuh bunyi kebingkitan yang sedikit pun tak memperdendangkan unsur keharmoniaan.para-para gadis tersebut secara seiramanya menyanyikan lagu

"SELAMAT HARI LAHIR
"SELAMAT HARI LAHIR
"SELAMAT HARI LAHIR IJAT DAN HAMDAN

aku dan ijat menjerit kegedikan
kami makan kek
kami makan nasi tomato
aku minun air gas yang sedikit pun tidak menunjukkan unsur kemabukan dengan rakus sekali
kami makan dengan gembira walaupun basah
tapi berasa begitu seronok. aku ingatkan basah kami berakhir disitu....tidak semena-mena
*buschhhhhhhhhhhhhhhh*

aku habis basah
habis basah sebasah mungkin
aku telah dimandikan dengan belon air
tidak semena-mena aku kelihatan seksi
walaupun aku berlari dengan penuh usaha sekalipun
para-para gadis tersebut tidak habis mengejarkan, sambil membaling-baling belon air tadi.
maka terjadilah parti basah. aku basah pada malam ini. walaupun aku basah. semuanya basah. aku berasa amat gembira. sambutan hari lahir yang tidak akan dilupakan seumur hidup.

terima kasih kepada anda semua
sayang sampai bila-bila you my little monsters and gadis-gadis masria
ingat abang hamdan is

SINGLE AND AVAILABLE

SEKIAN

p/s:later pasal pemberian semalam. sekian

Jumaat, 23 Julai 2010

kejadian hari ini:gambar boleh mengambarkan perasaan dan menceritakan semua.




kejadian hari ini:kekecewaan yang tidak dapat digambarkan.

semua orang boleh berasa kecewa
dan tidak saya nafikan kecewa adalah sesuatu yang biasa bagi kita semua
kadangkala kita akan berasa kecewa dengan kawan kita sendiri
tidak dinafikan juga. kadangkala kita juga akan berasa kecewa dengan diri kita sendiri
hari ini bukan apa. cuma saya ingin memperjelaskan tentang perasaan kecewa.

saya baru sahaja dikecewakan oleh sesuatu permainan yang boleh di anggap kejam
mari kita cuba gambarkan permainan tersebut
*--------*
owh ya tidak dapat saya dan anda gambarkan kerana saya terlalu kecewa.
saya baru sahaja terlepas kontrak filem juta-juta diantara saya dan speilberg
kini saya begitu kecewa
kekecewaan ini mungkin tidak terubat, tetapi mungkin boleh dirawati dengan memakan benda-benda manis. oleh demikian, saya secara tidak sengaja berasa hari ini saya ingin mengepost entri berkaitan kecewa dan gambar yang tidak mengecewakan.
seperti anda semua tahu....pada hari ini adalah hari jumaat juga merangkap
hari lahir saya yang ke sembilan belas
ini adalah salah satu punca mengapa saya tidak boleh merasa kecewa sehingga mahu berparti bersama paris hilton. itu memang serangan kepada asas akidah.
dan kini saya sedang mengubati kecewa saya dengan menelefon semua nombor maxis dan hotlink yang terdapat di dalam list contacts saya. jadi kini saya berasa kurang kecewa. sebab dapat berbicara bersama-sama rakan-rakan yang disayangi

malangnya saya tidak mempunyai kekasih
jadi hari yang begitu blissful ceria dan gembira ini
tidak dapat saya kongsi bersama seorang insan yang saya panggil sebagai seorang "TEMAN WANITA"
jadi tema utama post kali ini adalah
BETAPA KECEWANYA SAYA KERANA HARI LAHIR PADA KALI INI DAN JUGA SEBELUMNYA SAYA SAMBUT TANPA KEHADIRAN SEORANG INSAN@WANITA ISTIMEWA YANG SAYA PANGGIL SEBAGAI TEMAN WANITA.

ingat pesan ini ya:
"saya tidak mencari TEMAN WANITA", tetapi saya mencari seorang "ISTERI"!"
jadi definisi selepas ini

teman wanita=calon ISTERI.
bhAAHHAHAHHA

sekian.

Khamis, 22 Julai 2010

kejadian hari ini:ucapan penghargaan yang sangat bermakna.

walaupun im nineteen and still progressing
but deep in my heart
i hope i will always stay the same

and thank you very much to my little monster
and not to forget hanisah othman and shaminie firdaus
for the cutest birthday wishes ever
may this year i'll have more blast with y'all guys
like what, one my little monsters said

"the best part of me is my friends"

and yeah it is
the best part of my life you guys
terima kasih
my wall are flooded with besday wishes
never thought my 19 birthday gonna be "super fan wishes" from y'all!
terima kasih juga pada lain

my little monster yang paling fanatik
wish seminggu awal
i know you just too excited to wished your 'IDOL' a super blast happy birthday
really appreciated that
(dia tinggal kat marikh btw! waktu cepat lima hari. =.=')


cuma nak cakap!!!!!!!
TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
TERHARU SANGAT-SANGAT
KEEP SUPPORTING ME!
DAN SAYA AKAN TERUS BERUSAHA UNTUK ANDA
*muacks*

this is how hamdan nazri seize it.

hamdan nazri rantings!

im getting older
dan saya rasa ini cool
saya akan merasa proses penuaan yang saya rasa amat unik
my quotes:

*setiap pagi perkara pertama yang saya lakukan ialah melihat cermin. dan saya akan berkerut. setiap kerutan yang saya nampak saya akan berasa gembira. kerana saya tahu saya adalah manusia normal yang sedang menjalani proses penuaan yang terjadi pada setiap manusia. dan barulah saya sedar dan diri ini bukan curious case of HAMDAN BUTTON!*
-hamdan nazri-

terima kasih kepada kepada family sebab sambut my birthday with cake indulgences
*good bless*

dan tak lupa juga kepada kawan-kawan yang wish
saya rasa terharu. serius rasa macam nak guling-guling nangis(perasaan ini sama seperti saya terima anugerah EMMY yang pertama)
serta a big thanks to my little monsters *grrrrrrrrrrrr*
my wall are flooded with your wishes guys
dan itu sangatlah cool

another quotes from me:

*setiap pagi saya bangun(walaupun termiss subuh dan berdosa) saya rasa bersyukur, sebab saya masih diberi peluang untuk hidup serta menghadapi hari tersebut. walaupun betapa bosan hidup saya..saya masih bersyukur kerana Allah telah mengurniakan kepada saya satu lagi peluang untuk hidup. saya hanyalah manusia biasa yang selalu melakukan kesilapan. dan saya juga berasa amat bersyukur kerana saya bukan saya dikurniakan satu lagi peluang kehidupan tetapi family, rakan-rakan serta YOU MY LITTLE MONSTERS!!!!!!!!!! terima kasih sebab membuat saya lebih bermakna. love y'all to the bits*

-hamdan nazri-


kini hidup semakin tua setahun
saya harus lebih matang dalam semua perkara
dan saya akan lakukan sesuatu dengan lebih terbaik


terima kasih banyak-banyak
kaulah teman nangis dan teman tawa
muah!
and kau jugaklah!!!!!!!!!!

MY BIGGEST LITTLE MONSTERS!!!!!
aum.

this is how hamdan nazri seize it!

Rabu, 21 Julai 2010

kejadian hari ini:pernigaan kuih bahulu.

sempena raya menjelang tiba(im too excited little monster)
puasa pun belum lagikan
saya ingin mempromosikan kuih bahulu yang diusahakan oleh mak saya
senang sahaja
kuih bahulu ini adalah kuih bahulu resipi tradisional semenjak zaman nengok moyang saya lagi.
nanti saya akan mengupdate lagi tentang kuih bahulu tersebut
dan harga yang ditawarkan adalah amat dan sangat berpatutan
jadi jangan risau


"KEPUASAN ANDA JAMINAN KAMI!"

this is how hamdan nazri seize.

kejadian hari ini:gambar yang kurang sempurna.

agak terkejut pagi ini bila gambar hamdan masa tingkatan5 dahulu sedang tersebar luas di laman sesewang.
mula-mula hamdan rasa marah dan mual juga sebab mengapa gambar sebegini harus disebarkan dengan harapan untuk memburukan nama hamdan. lagi.
tetapi selepas difikirkan semula.
itu adalah perkara normal bila ada berada di dunia serba *bling*
so im learning ou people
no need to worried. no lawyer gonna be involved in this stituation.

walaupun gambar tersebut kurang sempurna
tetapi kadangkala hamdan rasa nak tergelak juga bila lihat kembali semua gambar-gambar masa zaman muda dahulu. yelah mana tidaknya..fikiran tidak matang dan pose-pose pun macam orang "pandir"









akhir kata. just wanna say yang
whatever you do my little monsters.
you'll always be my baby!

this is how hamdan nazri seize it.


hello!

nice to meet ya again!
sekarang hamdan sedang holiday!
after this, life gonna be so hectic.
so this is quick update from me before i dozing off from this "cute" section of mine
so today
i wanna speak about hello

sekarang i already quit from acting
but in the short time only
later im going hit the stage back

i feel like a jerk, whenever my fan shouted my name
sebab i never win any award

dan last friday it is time to hang up with my beloved fans
and i was very happy
because for the very first time i'll be away from those flashing light.
TETAPI HARAPAN TINGGAL HARAPAN!
kamera dan lampu flash memang sebati dalam hidup ini
minta maaf dengan keluarga imran. maaf sangat. saya ingat saya dapat lari dari paparazzi tetapi apakan daya bila sudah fanatik mereka ada tendency untuk menjadi begitu psiko. mereka tak kira. mereka hilang pertimbangan
but i never blame them for that
maybe my voice just too wonderful
and my acting adalah sangat real
sebab itu mereka tidak tahan! (thank you too shazlida and hanisah for the complement!)
whatever my little monster you can put the blame on me
so here the photo with my fans!



maaf gambar bersama peminat harus dikaburkan untuk menjaga identiti mereka
walaupun keletihan pada waktu itu
tapi saya masih gembira
yelah mana taknya
baru sahaja turun from my jet at 7.00am then i've session with my little monster at 9.00a.m
walaupun keletihan saya amat gembira menghabiskan masa bersama mereka
my fans!
i will heart y'all.

see you in the next session!

p/s:guess what? just got my brand new blackberry. thanks RIM(research in motion) for the free blackberry storm2 and bold 9700
btw
im not so in to blackberry
NOKIA will always be my baby!
lot od sorry!
but i'll keep that as a nicest present ever!





by the way!!!!!!!!!
*my little monster are so damn adorable!*

love ya to the bits!

this is how hamdan nazri seizi it.
cool fans!

fesyen.

kali ini post agak rare! saya mahu bercakap tentang fashion. im not a fashionista!im just a boy with the sense of fashion.

ok, here the buzz! semalam syafiq affandy hasan telah menghantar satu link yang agak kontroversi(btw credits to him, for introducing me to patrik ervell! LEPAS INI my wardrobe gonna be filled with PATRIK ERVELL!)
ianya link berkaitan patrik ervell!
apa itu fesyen?
secara literal fesyen bermakna gaya seseorang dalam mengeksperimentasi gaya pemakaian mereka.
kita berfesyen mengikut kehendak, kadangkala kita berfesyen kerana ia sebenarnya adalah hobi sejak azali lagi. dibuktikan di sini, salah seorang peminat saya iaitu nazerul anaz begitu asyik mengepost hal berkaitan fesyen! dan haruslah di ingatkan sesungguh anaz benar-benar ada citarasa dalam berfesyen. boleh dikelaskan beliau didalam kumpulan lelaki metroseksual.

semalam, perbualan hangat antara aku dan peminat kecil iaitu syafiq adalah hal berkaitan fesyen cardigan yang telah dicipta oleh patrik ervell!
sangat mengiurkan. dan harga juga sangat tidak boleh belah.(small matter i earned more than brad pitt do!)
tetapi sumpah fesyen yang digayakan oleh patrik ervell tersangatlah style! dan boleh dipadankan dengan mana-mana majlis. konsep kasual yang dibawa sangat tepat dengan zaman kontemperari.

klasik
walaupun klasik, tapi itulah setail zaman kini
patrik ervell sangat briliant.
tamat sudah dengan setail yang dibawa oleh patrik ervell
dan ini adalah gambar-gambar patrik ervell dan hasil karyanya





menarik bukan? jikalau anda mampu. apasalahnya belikan ini untuk hadiah hari lahir saya. i dont asking much, dapat patrik ervell pun jadi!

dan secara eklusif saya bawakan pula fesyen-fesyen di tempat saya belajar iaitu uitm kedah
secara dasarnya, fesyen tudung yuna memanopoli gaya pemakaian tudung di kampus kami, jadi ada seorang peminat saya iaitu shazlida mohd shafee sangat teruja dengan gaya pemakaian tudung yuna, dan haruslah dipuji kesungguh beliau dalam berfesyen! i rated her as 5star fashionista!

*well done babeh!* sincerely from you idol HAMDAN NAZRI

lihat gaya pemakain shazlida dan anaz
ada pro dan kontra
anda semua boleh panggil beliau sebagai dutch and the dutchess in fashionista babeh!
and the picture of my fans with the SUB thingy
now it is a clubbing community


header adalah shazlida with her own style
sebelah kiri adalah anaz dengan gaya formal untuk ke kelas pada hari isnin
*i still love your beg!!!!!!!!*
dan paling kanan adalah HAMDAN NAZRI with his fan! btw, that shirt i designed it for SUB.
thank you fan for chasing me
pretty damn sure
i love my fan.
i mean you my HARDCORE FAN!


end of part 1. to be countinue!
(part2 berkaitan hal terima tawaran berlakon filem juta.)

and owh ya!
just got my brand new iPad!
gazzilions of thanks to steve jobs.
the most memorable birthday present ever
till now bye!

this is how hamdan nazri seize it!

Selasa, 20 Julai 2010

macam tak percaya.

sudah lima hari saya berada di rumah
saya tak tahu apa yang telah lakukan
sepanjang lima hari berada di rumah

alhamdulillah assignment telah saya siapkan dengan pantas
walaupun hanya satu page tapi saya harus mengambil masa selama 4hari untuk menyiapkan bahagian saya.
dahlah 4hari. lepas sent dekat nadia fatin baru saya realised yang saya dah terbuat satu part untuk dia.
*sumpah aku lalai gila*
mungkin masa tekan slides notes uh saya terlangkau satu part
maafkan saya nadia fatin

cuti seperti biasa. bosan
akhirnya macam tidak percaya
saya dapat menahan diri ini dari membuat perjalanan
naik turun bas. tukar turun naik train. walaupun bunyi agak serik
tapi sumpah best gila. bila dalam train duduk sorang-sorang dan lihat apa orang tue buat
"wow, iphone dan sedang berfacebook!"
perempuan dan lelaki duduk sebelah-sebelah *perempuan tidur atas bahu lelaki, si lelaki usap rambut perempuan* sweet!
*janganlah usik benda tue!!!!!!!!!!* mak cik marah anak dia
*tidur terlentok-lentok sampai air liur pun nak meleleh. sekali sekala terjaga. kadang-kadang lebih radikal bila nak ter*landing* atas bahu orang sebelah*

dan saya melihat semua perkara itu sebagai sangat interesting
i might be so quiet bila saya bersama orang yang tidak dikenali
dan memang benar saya akan menjadi sangat senyap bila bersama orang yang saya kenali buat pertama kali.
tapi lepas kenal saya bukan pendiam lagi
i might be so loud sampai rasa nak tampar sahaja

saya suka melihat perangai manusia
manusia random adalah subjek utama
saya suka keluar jalan-jalan sorang-sorang
duduk dekat satu bench
dan duduk pandang manusia lalu lalang
tidakkah itu sangat membahagiakan
=)

restatement.

semalam aku terperap dalam bilik
aku pandang telefon. kosong. aku tenung kembali 4 dinding konkrit putih. kosong.
nota untuk assignment terbuka dengan luasnya, tapi itu langsung tidak menarik perhatian aku,.
aku mengerti aku harus cepat dan pantas, dalam melakukan tugas yang telah dipertanggungjawabkan. aku cuba. tapi yang pasti bukan sekarang. mungkin satu masa nanti.
aku rasa bersalah. aku rasa berdosa, aku terkenang seketika tentang apa yang dibicarakan oleh sahabatku ainah. semasa kami dalam perbualan telefon yang panjang. aku menjadi ego. aku tidak mahu terima semua perkara yang diperkatakan oleh ainah aku masih dengan pendirian aku sendiri. ainah cuba sedaya upaya untuk mengubah persepsi diri ini. tetapi apakan daya akhirnya aku tewas, aku tewas dengan segala nasihat ainah. walaupun tidak tajam apa yang diperkatakan oleh ainah. tetapi ianya dapat membuat air mata yang bernilai ini bercucuran tanpa henti.

........

fikiran aku kosong. perbualan kami tetap sama. sedu sedan kini lebih kendengaran. ainah bilang. hentikan semua itu. tetapi apakan daya aku juga manusia yang punya hati dan perasaan. kali ini ainah tewas, ainah katakan kepadaku. tidak apa, jika itu bisa mengubat hatimu yang sedang berduka lara.....teruskanlah. teruskanlah. jangan biarkan ianya berhenti walaupun sedetik.

aku mengadu pada ainah, aku lepaskan semuanya malam tersebut. secara tiba-tiba aku berasa amat kecewa dengan diri sendiri. aku merasakan diriku seorang yang sangat tidak berguna, kata nista memang sesuai untuk diriku. aku hina, bilangku kepada ainah. ainah terdiam, sebelum memulakan kata nasihat. ainah memberikan mukadimah. "kalau betul kau rasa kau orang yang tak berguna kenapa kau masih berada di sini? kalau betul kau tidak berguna, kenapa masih ada orang yang ambil pasal diri kau. fikir-fikirkanlah" aku tersedak. ada betulnya kata ainah. aku terdiam, lama aku memikirkannya...topik terhenti disitu. tergantung...kerana perbincangan bertambah kompleks. tiba-tiba perbualan kami beralih pada topik zaman persekolahan. malam itu aku rasakan malam yang amat panjang. malam yang sangat panjang sehingga aku menginginkan siang tidak menjemput malam. perbualan aku dengan ainah bercampur sedih tawa dan hiba. aku ucapakan pada ainah. *terima kasih sahabat*

ainah membalas dengan nada agak suam, mungkin keletihan. aku tahu siapa ainah...dan ainah juga tahu siapa aku. kadangkala kami mengharapkan zaman persekolahan tidak akan berakhir. kami tidak kisah jika kami harus menduduki spm sebanyak mana kali pun. itu bukanlah permasalahan yang besar. kami tidak kisah jika dimarahi oleh cikgu zainal kerana berborak ketika dia sedang asyik menerangkan tentang zaman apherteid. itu semua perkara kecil bagi kami...kerana kami tahu, itulah kenangan yang kami bawa sehingga mati.

kini semuanya telah berubah.
aku semakin hanyut dengan masalah yang aku tidak tahu dari siapa punca sebenar
mungkin aku terlalu mengikut perasaan. mungkin aku harus berfikiran waras seperti ainah. aku tidak matang, aku jeling kembali kuiz personaliti yang aku ambil dan aku hakimi dengan sendiri keputusan yang diberikan. aku tidak matang keputusannya.

aku sedih.
aku menangis.
semua itu tidak matang.
orang yang matang tidak menyelesaikan masalah dirinya dengan menangis dan memaki dirinya sendiri.
aku tahu aku siapa.
aku tidak tahu dalam hidup ini seberapa banyak kawan yang aku ada.
aku tidak tahu dalam seberapa kawan tersebut berapa orang yang mengatakan aku ini kawan baik mereka.
aku tidak dalam seberapa banyak kawan tersebut berapa banyak yang suka berkawan dengan aku.
kini. hidup lebih berkisar tentang diri kita sendiri. aku harus melangkah laju. aku tidak boleh perlahan. kerana kita tidak tahu dalam seberapa banyak kawan kita tersebut berapa banyak pula yang suka melihat kita jatuh, dan seberapa banyak pula yang suka melihat kita mendapat apa yang kita inginkan.

selamat berjaya menempuh kehidupan
terima kasih ainah, perbualan telefon selama sejam akan aku ingat sampai bila-bila
bila anda bersendirian jangan risau. MUNGKIN ada yang akan berkata.
'JANGAN RISAU AKU ADA BERSAMA KAU'

jika anda positif yang anda tidak akan punya sesiapa
jangan risau, sekurang-kurangnya anda tahu, anda dalam proses untuk mematangkan diri sendiri. anda menjadikan diri anda sendiri sebagai guru. pasti anda akan berasa lebih tenang.

=)
*love you to the bits*

Isnin, 19 Julai 2010

i heart you much

saya tak tahu apa yang berlaku sekarang
tetapi perasaan itu lebih kuat berbanding dulu
bila bersama "beliau" walaupun kami cuma ber-sms dan kami sangat rarely bercakap on the phone. tapi saya rasa sangat sempurna. *sambil foxtrot* atas kepala.

dan mesej pertama

"wokeh..masuk la cpt...
cant wait 2 c u! hak3!"

saya sedang berusaha sesungguh yang mungkin untuk lepak bersama awak ok

bye.

Ahad, 18 Julai 2010

Sabtu, 17 Julai 2010

dah sampai tahap klimaks.

saya bukan apa
tapi saya rasa
saya perlu jumpa kawan terbaik saya di UKM
dan berharap semuanya akan menjadi ok
selepas itu....saya harap dunia saya tidak gelap jadi.
doakan saya.

Isnin, 12 Julai 2010

tawa nangis dan sendu

saya mahu lakukan banyak perkara dalam hidup ini
saya mahu lakukan sesuatu yang lain dari lain daripada orang lain
tapi apakan daya
usia mengejar kita
semakin meningkat usia kita
semakin dekatlah kematian bersama kita
oleh demikian. saya akan cuba buat sesuatu yang terbaik pada hari-hari yang mendatang seperti tiadanya esok

sekian terima kasih

Jumaat, 9 Julai 2010

Jumaat, 2 Julai 2010

im dead! :/

don't tried to tell me what to do
because i am an individual
with the piece of mind
of my own.

don't cursed me.
don't acted like you such a nun infront of me
i know who you really are
i know what the "mind-blowing" word are
i hate you for no concrete reasons
but in the same time, i still considered you as the bestest from the best that i ever had
i am a man, with unvirgin mouth
please do forgive me about that
because human always do the same mistakes repeatedly
bye for now.
=)

like this

i debate the most debatable issues ever!

now im tired!

Khamis, 1 Julai 2010

im learning you.

if yuna wished BLUE SAND for her life
i wish the bestest life for me.