Ahad, 4 April 2010

tiada apa yang mengujakan.

saya bosan tahap infiniti.
memory card ps2 sudah hilang
bermakna bila saya main seasons punya game sampai level tinggi-tinggi saya akan start all over again! walaupun agak sadis di situ tapi ianya memberi impak seperti justice.
maximum happiness, for the maximum number of people! =.=

kini saya seorang sahaja yang terjaga dalam rumah ini
yang lain seperti sedang asyik dibuai mimpi-mimpi indah
well diorang dah ada hidup sendiri
saya pula masih menutup-nutup mata mencari arah saya yang tersendiri.
tak jumpa juga. entah mana hilangnya lampu suluh
semakin lama semakin gelap. yuckssssssss.

masa internet rosak saya sangat gatalkan mahu main internet. tapi bila dah ada saya rasa bosan gila. terima kasih kepada syafiq affandy hasan dan nur hanisah othman kerana menjadi peneman setia ketika internet saya rosak. dan kini anda masih peneman saya. terharu.

kepada kawan-kawan kini saya sudah mempunyai diari,
berblogging sangat seronok begitu juga berdiari. tapi diari uh kena sorok kat tempat yang strategik takut terkantoi macam dulu dibaca dihadapan kelas oleh si durjana yang aku benci dulu tapi sekrang dah lupa siapa.

konflik dalaman berlaku ketika ini, kawan aku cakap cutilah masa kita untuk mengenal diri kita sendiri. dengan cuti juga kita belajar untuk melupakan perkara yang lampau. anda boleh kenang tapi jadikan ianya sebagai pedoman bukan sesuatu untuk anda pendam dan simpan dalam hati.
pergi dapatkan diari anda sendiri, bila anda tidak tahu pada siapa anda mahu suarakan kemarahan tersebut catitkan semuanya dalam diari. bila dah mati nanti boleh diwasiatkan pada orang-orang tersayang.

jika anda rasa diari bukan cara yang sesuai apa kata anda titipkan semua masalah anda di atas kertas kemudian bakar kertas tersebut. anggap semua masalah anda sudah selesai.

bagi cadangan macam ini memang mudahkan.
untuk mempraktikannya.
wow! serius ianya adalah satu tugas yang paling susah di dalam dunia.
apa-apa pun serius saya sedang mencuba langkah2 sebigini walaupun susah bagi saya untuk menjadi jujur dan telus pada diri sendiri tapi perkara sebegini mengajar anda menjadi lebih jujur pada diri sendiri dan orang lain.


siapa kata menjadi jujur mudah?
susah? tapi kalau kita cuba untuk menjadi yang terbaik mungkin kita boleh lakukannya.
saya sedang cuba untuk menjadi jujur. mungkin ianya salah satu langkah untuk saya mengenal diri saya dengan lebih dekat.
i dont judge people saya harap anda melakukan perkara yang sama juga. i just observe them.

berlaku jujur memang bukan sesuatu perkara yang mudah, tapi bila anda cuba. serius ianya akan menjadi greatest happiness bagi diri anda sendiri.
saya agak sedih sejak kebelakangan ini. puncanya tidak diketahui mengapa. hope i wont die in depression.

sudah masuk 2minggu kita bercuti. 8 minggu lagi to go.
mari kita bersama-sama laluinya.

6 ulasan:

Nur Hanisah berkata...

saya juga punya diari!!
dari darjah enam.
hebat kan?
tapi sejak tahun lepas dear diary tlh saya abaikan.
kesian dia.
ini semua slh internet.haha

hamdan_propamakanda berkata...

nisah aku masa tingkatan dua aku berjinak tulis diarai, aku bawaklah pergi seklah, tapi masa dekat sekolah kawan aku dah baca dihadapan satu kelas. marah dan malu gila kowt! since then aku langsung tak tulis diari dah!

Nur Hanisah berkata...

sape srh kau bwk g skolah.
kan dah kantoi.
haha

hamdan_propamakanda berkata...

hahahaha
mengatal! biasalah

ili amir farhan berkata...

entry kau panjang berjela. cuba focus betul betul apa yang kau nak sampaikan. aku baca sampai justice je. first paragraph. haha.

hamdan_propamakanda berkata...

bahahhahahaa
ili aku tak boleh fokus
keyborad nieh sangat memberansangkan!