Rabu, 1 Disember 2010

bila zaman anjing menganjing dah tamat!

sekarang dah tak main zaman menganjing dah. apa yang aku maksudkan dengan zaman menganjing adalah bila ada seorang rakan bahan nama kaum kerabat kau dan sebagai. skop membahan dan menhanjing nie besar susah nak padatkan dalam belog. kelak akan jadi bosan. meh aku bagi contoh:

"bapak kau suka minum susu soya, sebab itu muka kau macam kacang soya!"

kurang sadis. tapi percayalah aku di UiTM ini bahan membahan kami adalah lebih vugie the vass
nak nak kalau dapat dekat dewa membahan si KHALID ISMATH, yang di mana atuknya suka sangat mengajar math sampai nama anak melekat dengan konsep pelajaran matematik yang sangat sensual. HABIB IS TEACHING MATH!  (huaheihuo dapat balas dendam)

kalau kau kena menganjing dengan kawan rapat mahupun completely strangers bagi kau janganlah cepat rasa sentap. kadangkala mereka buat semua itu sebab nak melawak sahaja. kool weih. jangan nak sentap sampai update status dekat facebook.

"kau memang anak *****. menganjing aku pehal! bahanlah diri kau sendiri baru rasa diva."

aku dah selalu kena  bahan. dari segi suara, tubuh badan dan pelbagai. jadi aku dah immune, tak kisah dah lali. jadi pada hari ini aku dengan rela hati nak bagi tips counter attack dalam konsep debatnya "bagaimana cara nak matikan kes yang dibawa oleh pihak lagi satu dengan isi yang caras sekali terus zap kes mati!" nak nak kalau kita kena bahan dengan kawan mahupun completely strangers.

pertama.
kalau kau kena bahan depan-depan orang ramai kau jangan terus tarik muka dan sentap! jangan sama sekali! kau kena tunjuk kau kuat. bila kau kena bahan. contohan bahanan dan menganjing orang tersebut adalah:
"gilalah orang-orang annoying je pakai blackberry!"
kau jangan terus balas.
"^&&&@*@ *&^@(@"
malahan kau dengan kool balaslah.

"gilalah orang yang takde life, annoying tahap kasta brahmin je yang cuba cari hal dengan orang yang langsung tak buat hal dengan kau! gila annoying kau weih. mak tak ajar eh?"
lepas dah balas macam nieh. kau senyum-senyumlah sikit sambil buat aksi ke yang buat dia rasa
"babi kau memang annoying.." dan dengan bangganya kau balaslah

"KESAH HABES? BUKAN KENA TANGKAP POLIS PUN JADI ANNOYING!"

kedua
selalunya tubuh badan dan perwatakan dijadikan sumber inspirasi utama mereka untuk membahan dan menganjing. seperti kelmarin ada kawan aku bertanya dalam mesej dengan nada yang sungguh aku rasa nak tampar sepak dan terajang. tapi macam biasa aku akan balas dengan cara paling cool yang aku boleh?

dia mesej;
"kenapa badan kau gemuk gila lepas naik UiTM. mesti anak kau yang dalam perut uh dah bertadika dalam tue. bahahaha."

aku balas.
"oh yeke? kau cakap depan cermin eh? biarlah anak aku dalam perut nieh. dia manja kalau boleh sampai U pun biar dalam perut nieh. tak macam kau. lupa daratan. lelaki kabaret!"

oh ya kawan aku yang mesej itu juga tak kurang gemuknya macam aku.

ketiga
aku selalu terkena
sangat selalu jadi aku dah lali
pernah tak kau beli baju baru dan salah seorang dari kau akan perasan dan terus berkata..
"weih bau kedai weih bau kedai!"

so kalau berada di stituasi begini aku tak terus melatah. kau nak tahu apa reaksi aku?
aku pergi dekat kawan aku tue terus peluk-peluk. motif aku buat macam tue?
sebab aku nak bagi dia pun melekat sama bau kedai yang dia agung-agungkan uh

haaaaaaaaaa. tamat. kan hidup ini mudah, jangan dirumitkan dengan masalah yang remeh dan temeh ini

post ini aku postkan selepas mendengar lagu dari florence and the machines yang bertajuk:

the dogs days are over.


p/s=kau rasa dekat amerika dia ada bahan membahan tak?

aku rasalah masa Obama dan Palin bertanding nak rebut kerusi president amerika mesti dorang guna twitter dan bahan membahan macam nieh.

*Obama too bad you win! maybe because you're black and i am white. its time for the black to run this STATES! remembered only the color of american's president that changed. but for sure one thing YOU CAN'T CHANGE THE COLOR OF WHITE HOUSE! IT WILL ALWAYS BE WHITE!*
(palin guna apps tweet longer with tweeteruk!)

tak tamat sampai situ je, mesti si Obama reply tweet si Palin.

"@palin Your tweet was over 140 characters. You'll have to be more clever. thats why you're losing this game because you're not clever."

Obama pun tersenyum puas memandang twitternya.
baru timbang tara.
ok selamat malam





6 ulasan:

kuma berkata...

khalid ismath is the dog.
hahahah

KHALID ISMATH berkata...

bapak annoying tulis panjang2. kau ingat mak kau bace ke?

KHALID ISMATH berkata...

hamdan, btul ke azmi gay?

gabbana berkata...

menarik.

wahahahahaha..

Efek gelak pecah perut yg sedikit lambat*

hamdan jean paul glitter berkata...

kuma-khalid ismath akan pegang gelaran itu sampai kita masuk degree

khalid-bukan kau ke yang gay? bajet bapak kau sokong kau tulis pasal siosalis?
kah kah kah

gabbana-hahaha.

FS berkata...

hahahaha okay aku nak apply dlm kehidupan seharian nnt. :DD