Selasa, 23 Mac 2010

TIRU ORANG JAP!

just i read his blog for the third time. the language yang dia guna make my me wanna to
*raise both eyebrows vigorously!*
he talking about dream in his latest entry.
so sapik aku nak amik idea kau aku nak jugak cerita tentang dream. =.=

dulu masa kecik aku selalu kena sisih, nak tahu sebab apa sebab aku terlalu manja. dengan siapa entah aku pun tak tahu aku manja dengan siapa perasan manja adalah!
aku dulu bersekolah di kawasan pendalam. kampung chennah orang panggil. mereka kata tempat itu tak bertamadun, tapi aku rasa ok apa! dimana aku dapat belajar mengaji bersama tok baha dan mak ngah dara. sempat jugaklah aku jatuh cinta dengan anak tok baha, syikin! comel bai. walaupun kak aku cakap syikin selekeh dan macam-macam lagi. tapi dah suka nak buat macam mana. buruk mana sekali pun bila hati dah terkunci memang tak boleh buat apa la.

ok bercerita tentang dream. instead writing this entry in english i am more comfortable to sampaikan this stroy in bahasa melayu. my english tak bagus. GCE-O pun dapat 5C!

aku ada impian. impian aku taklah besar mana. takat nak jadi kaya macam brad pitt je dan mempunyai isteri macam dia juga, angelina jolie!
ok tipu.

dulu masa UPSR aku berharap dapat 5A! tapi aku agak bodoh dan hanya dapat 1A4B!
tak macam adik beradik aku lain. semua dapat 4A1B.
aku sorang je tersesat dapat 4B1A! bak kata kawan aku
"hamdan dalam setandan kelapa uh bukan semuanya elok, pasti ada satu yang rosak!"
*aku terdiam* janganlah aku jadi macam itu.
bila masuk PMR plak

kakak aku-8A1B
abang aku-4A4B
aku -2A6B

adik beradik aku cakap akulah pengumpul B terbanyak.
nak buat macam mana, B dah agak sebati dengan hidup aku. aku redha.
masa SPM aku lupa dah keputusan dorang!
yang penting aku still dapat tak secemerlang mana
tapi aku berpuas hati dengan apa yang telah aku usahakan.

impian aku.
aku mahu jadi seorang yang berjaya. aku ingin graduate secepat mungkin. aku nak dapatkan 1st class degree, jadi dapat terus serap kerajaan(well mak aku cakap kerja kerajaan bagus, so i will stick with that.)
lepas kerja, aku nak kumpul duit. kalau boleh aku nak bawak mak aku duduk sama-sama. tiap-tiap minggu kita balik kampung mak.
lepas itu kawen. aku nak kawen sebelum umur 28. kalau susah sangat nak cari awek, suruh mak kakak abang tolong carikkan. cinta boleh dibina kemudian.
nak anak ramai. kalau boleh kembar, kalau boleh lelaki dan perempuan seimbang.
beli kereta mpv yang boleh muat satu keluarga. kereta kecil dua bijik sama jenis dengan no plat cinta. 143.
duduk dekat kawasan yang aman. kalau boleh dikawasan yang aman.
nak anak masuk kelas tahfiz, sekurang-kurang2 2 orang anak tahfiz al-quran.
buat rumah dekat kg. pencen. duduk dekat rumah kg.
buat haji satu keluarga.
lepas itu kerja dengan RTM.

ok cukup. itu impian aku. aku tak mintak lebih, sebab aku tahu kalau kita mahukan lebih maka usahanya pun perlu lebih! usaha aku tak sehebat mana, aku tahu potensi dan prestasi diri sendiri. but i will tried to seize it. i mean to the fullest pontential!
aku tak tahu macam mana nak kembangkan cerita impian macam syaffandy(klik sini)
buat. bahasa dia best. bacalah!

p/s; tahu tak apa kerja RTM?



REHAT TUNGGU MATI!(RTM)

5 ulasan:

Nur Hanisah berkata...

cha.
kau nak awek cne cha?
meh sini aku carikan.
haha

hamdan_propamakanda berkata...

hahhahaa
aku nak britney dan boyence boleh
kalau boleh lady gaga
exotic2 awek aku
hahahhaha

syafiq affandy bin hasan berkata...

APA HAMDAN? NAK LADY GAGA?!

aku dah jumpa. hahahahahahahha,

hamdan_propamakanda berkata...

sapik kau babun
terus dah tak selera.
=.=
aku ingat lady gaga
masa vid klip telephone
jangan ingatkan masa video phone

Muhamad A Halim berkata...

hamdan..
jom geli geli