Khamis, 29 Julai 2010

kejadian hari ini:parti basah!

"aku sentap dengan kau! like serious for real ma cheesezels."
aku terkebil-kebil mendengar luahan kecil hari hanisah. hatiku mendengus kecik *sigh*
pelik mengapa semua ini berlaku dengan tiba-tiba? secara tiba-tiba hanisah sentap dengan aku. secara tiba-tiba "hubungan cinta" seorang kawan dilanda pelbagai masalah. sumber memberitahu yang mereka sedang "taking spaces" tapi bila aku perhatikan semula, telefon bimbit tidak lekang ditangan. tak habis balasan dan bingkisan cinta dihantar. arghhhhhhhhhhh. jerit kecil hatiku. apakah yang sedang berlaku sekarang? apakah ini semua konflik dalam persahabatan...ataupun sesuatu benda yang dibuat secara tiba-tiba atau bersebab. itu tidak dapat aku pastikan. semua yang berlaku persis pseudo weirdo!
aku kebingungan..
aku termenung sendirian. petang ini test law akan berlangsung.
apa akan terjadi. jika semua ini bukanlah sesuatu perkara yang bukan dibuat-buat tetapi sesuatu konflik yang sedang melanda dalam setiap dunia persahabatan. ada pasang surut. ada masa kita baik. ada masa kita renggang...
aku bingung
aku menatap tajam kepada nota-nota putih yang masih suci
tiada lagi colek contengan
yang ada hanyalah baris-baris kata jurisdiction yang layak aku panggil sebagai sweet lullaby.

malam ini adalah malam yang sangat aneh
mata aku merasa amat berat. aku katup mata. argh celaka bila nak lelap nieh.
sedang sibuk aku termenung untuk mendapatkan feel untuk tidur. tiba-tiba telefon berbunyi
amat pelik suara yang sedang kedengaran di hujung talian.
ayu suaranya. aku terkaku.
"err....mengapa?"
"jum pergi makan...."
"mengantuk"balasku bersahaja.
"dah ah sudahlah kau...." tut tut tut
talian diputuskan
aku rasa bersalah.
dengan pantas aku menaip

"baiklah, janganlah sentap aku ikut"
*butang hijau ditekan....*

perjalanan dimulakan dengan kami bertiga berjemaah solat isyak di masjid.
sejam sudah berlalu. kini kami sedang melepak seperti kutu rayau di pos pengawal
tidak lama kemudian datanglah para-para sahabat yang ditunggu
kelihatan agak ramai.
aku bertanya pada diri sendiri
*apakah yang sedang berlaku....*
ah itu semua bukan persoalan aku lagi
secara mengedik aku meminta telefon canggih izzat dan bermain gps
gedik tak. duduk dalam uitm kedah ja, jalan-jalan dalam uitm kedah pun nak pakai gps
yelah takut tersesat, karang tak pasal-pasal aku masuk mahsuri. =.='

keadaan di FC sangat misteri
mengapa perlu ada kami di sini. sebentar lagi jam menunjukkan jam sepuluh
dan saya tidak rasa, kawan-kawan seperjuangan masih ingin membela perut mereka.
tangan aku dan ijat ditarik. kami dibawa membelah aruus kegelapan malam

FUCK! apa nieh. adakah kami sedang diperdagangkan? adakah aku dan ijat sedang diculik untuk dibawa masuk ke masria dan mahsuri bagi menjadi barang hiasan bagi gadis-gadis disana. air mata menitik laju...sesungguhnya aku masih belum bersedia untuk mendapat semua ini....

langkah kami semakin laju
*tap
*tap

terlihat beberapa orang gadis dengan kecohnya kehulu kehilir
tubuh badan mereka dapat ku kenal pasti
hai, bukankah mereka semua sedang bergembira di pulau pinang

dengan penuh bunyi kebingkitan yang sedikit pun tak memperdendangkan unsur keharmoniaan.para-para gadis tersebut secara seiramanya menyanyikan lagu

"SELAMAT HARI LAHIR
"SELAMAT HARI LAHIR
"SELAMAT HARI LAHIR IJAT DAN HAMDAN

aku dan ijat menjerit kegedikan
kami makan kek
kami makan nasi tomato
aku minun air gas yang sedikit pun tidak menunjukkan unsur kemabukan dengan rakus sekali
kami makan dengan gembira walaupun basah
tapi berasa begitu seronok. aku ingatkan basah kami berakhir disitu....tidak semena-mena
*buschhhhhhhhhhhhhhhh*

aku habis basah
habis basah sebasah mungkin
aku telah dimandikan dengan belon air
tidak semena-mena aku kelihatan seksi
walaupun aku berlari dengan penuh usaha sekalipun
para-para gadis tersebut tidak habis mengejarkan, sambil membaling-baling belon air tadi.
maka terjadilah parti basah. aku basah pada malam ini. walaupun aku basah. semuanya basah. aku berasa amat gembira. sambutan hari lahir yang tidak akan dilupakan seumur hidup.

terima kasih kepada anda semua
sayang sampai bila-bila you my little monsters and gadis-gadis masria
ingat abang hamdan is

SINGLE AND AVAILABLE

SEKIAN

p/s:later pasal pemberian semalam. sekian

8 ulasan:

tyanoty berkata...

knape kne ad part SINGLE N AVAILABLE????

btw, happy birthday.. =))

nurhashimah hashim berkata...

wah wonderfull la hamdan..
welcome2 to 19 club..
moge pnjg umur n dpt jdi lawyer 1 ary nanti ya!!! amin..

rda berkata...

Hahaha, perlu ke Single and available? HB btw. (:

shazlida mohd shafee berkata...

exaggerated much !
tak perlu lah translate lagu
" happy birthday " tuh !
aku ade wet party , KAW ADE ?

LeenaLee berkata...

muahahahahaha..................

Nur Hanisah berkata...

aku tak sebut pon for real ma cheesezels. eiii. make up story je nak kasi gempak. bahaha

hamdan_propamakanda berkata...

hamdan yang malas sangat nak sign in sampai rasa annoying!

nisah kena ada unsur metafora dan hiperbola! baru macam cerita hollywood sikit

NOR SHAMINI berkata...

aku ingt kao cepepkan muka ak dgn kek chocs hamdan!!!!rawrrr~~~