Rabu, 21 Julai 2010

fesyen.

kali ini post agak rare! saya mahu bercakap tentang fashion. im not a fashionista!im just a boy with the sense of fashion.

ok, here the buzz! semalam syafiq affandy hasan telah menghantar satu link yang agak kontroversi(btw credits to him, for introducing me to patrik ervell! LEPAS INI my wardrobe gonna be filled with PATRIK ERVELL!)
ianya link berkaitan patrik ervell!
apa itu fesyen?
secara literal fesyen bermakna gaya seseorang dalam mengeksperimentasi gaya pemakaian mereka.
kita berfesyen mengikut kehendak, kadangkala kita berfesyen kerana ia sebenarnya adalah hobi sejak azali lagi. dibuktikan di sini, salah seorang peminat saya iaitu nazerul anaz begitu asyik mengepost hal berkaitan fesyen! dan haruslah di ingatkan sesungguh anaz benar-benar ada citarasa dalam berfesyen. boleh dikelaskan beliau didalam kumpulan lelaki metroseksual.

semalam, perbualan hangat antara aku dan peminat kecil iaitu syafiq adalah hal berkaitan fesyen cardigan yang telah dicipta oleh patrik ervell!
sangat mengiurkan. dan harga juga sangat tidak boleh belah.(small matter i earned more than brad pitt do!)
tetapi sumpah fesyen yang digayakan oleh patrik ervell tersangatlah style! dan boleh dipadankan dengan mana-mana majlis. konsep kasual yang dibawa sangat tepat dengan zaman kontemperari.

klasik
walaupun klasik, tapi itulah setail zaman kini
patrik ervell sangat briliant.
tamat sudah dengan setail yang dibawa oleh patrik ervell
dan ini adalah gambar-gambar patrik ervell dan hasil karyanya





menarik bukan? jikalau anda mampu. apasalahnya belikan ini untuk hadiah hari lahir saya. i dont asking much, dapat patrik ervell pun jadi!

dan secara eklusif saya bawakan pula fesyen-fesyen di tempat saya belajar iaitu uitm kedah
secara dasarnya, fesyen tudung yuna memanopoli gaya pemakaian tudung di kampus kami, jadi ada seorang peminat saya iaitu shazlida mohd shafee sangat teruja dengan gaya pemakaian tudung yuna, dan haruslah dipuji kesungguh beliau dalam berfesyen! i rated her as 5star fashionista!

*well done babeh!* sincerely from you idol HAMDAN NAZRI

lihat gaya pemakain shazlida dan anaz
ada pro dan kontra
anda semua boleh panggil beliau sebagai dutch and the dutchess in fashionista babeh!
and the picture of my fans with the SUB thingy
now it is a clubbing community


header adalah shazlida with her own style
sebelah kiri adalah anaz dengan gaya formal untuk ke kelas pada hari isnin
*i still love your beg!!!!!!!!*
dan paling kanan adalah HAMDAN NAZRI with his fan! btw, that shirt i designed it for SUB.
thank you fan for chasing me
pretty damn sure
i love my fan.
i mean you my HARDCORE FAN!


end of part 1. to be countinue!
(part2 berkaitan hal terima tawaran berlakon filem juta.)

and owh ya!
just got my brand new iPad!
gazzilions of thanks to steve jobs.
the most memorable birthday present ever
till now bye!

this is how hamdan nazri seize it!

3 ulasan:

shazlida mohd shafee berkata...

sumpah kaw fuckable much !
sumpah ini funny and made my gloomy maghrib .
ahhahha ;D
i was rolling down my bed as i read this .
sumpah setupid gile !
anyhow , thank you
my SO-CALLED-IDOL !
muahaha ;D

Nur Hanisah berkata...

omg omg.
sumpah lawak.
kau dah terlebih karut ok.
bahahaha.
cun lah dengan nama kau kat blog aku.
Hamdan The Glee Cast.
lepas ni orang bukak blog kau betul2 ingat kau berlakon glee.
bahaha

hamdan_propamakanda berkata...

shaz-you should be proud because i highlight-ed you in my blog!! btw thank you my little monster!

hanisah-later it's about you! just wait k! love ya my little monsters! aum!!!!!!!!